De Tipi

Op camping Beringerzand in Limburg zijn Tipitenten te huren voor vakantie. De Tipi (ofwel Tepee – Indianentent – Wigwam) voor verhuur is origineel 7 meter in doorsnede en 9 meter hoog. Er zijn 6 slaapplaatsen aanwezig met matrassen. Wel zelf slaapspullen mee nemen zoals beddengoed, dekbed of een slaapzak, zaklamp, kussens en handdoeken. Bij onze drie Tipitenten op Camping Beringerzand zijn vuurschalen geplaatst waar een gezellig vuurtje met houtskool kan worden gemaakt en tevens gebruikt kan worden als barbecue. Verder kunt u ook nog koken met 2 gaspitjes die in de Tipi aanwezig zijn. De echte Indianen deden het anders, maar er is, voor uw gemak, toch een elektrisch koelkastje en elektrisch kacheltje verdekt opgesteld (om uw ‘Indianengevoel’ niet te verstoren…..) in de Tipi’s.

Verder is de Tipi ingericht op basis van 6 personen met bijvoorbeeld keukengerei, speelgoed, opbergkastjes en een paar stoelen plus picknicktafel.

Het dak van een Tipi is een beetje open. Dit zijn de echte originele Tipi’s. Verder zijn de “deuren sluitbaar”. Bij slecht weer, veel regen, kan een Tipitent vochtig en klam zijn. Er is een regendak aangebracht en aan de tentpalen zijn waterafvoerende doekstroken gemaakt.
Maar… moeder natuur kan gehoor gegeven aan je regendans en ondanks dat een Tipitent er mega spectaculair uitziet, bleken de Indianen hun bouwkundige inzichten niet tot kunst te hebben verheven. Ofwel, een Tipi-tent is niet 100% waterdicht en droog blijven lukt wel, maar je dient ’s nachts wel met z’n allen in het midden van de tent, onder die ‘ozaan’ te gaan liggen.

Geniet u prima van het echte indianengevoel. Een ervaring om eens mee te maken!

De Tipi’s zijn geplaatst vlakbij bij een sanitairgebouw. Natuurlijk zijn deze niet zichtbaar wanneer u in de Tipi verblijft. Het sanitair op camping Beringerzand is uiteraard schoon.

De Tipi
De Tipi
De Tipi